Provençaalse salade
Vegetarisch
Bereidingswijze
Plaats de hele en ongeschilde aubergine en de paprika’s in de oven op 180°C, boven- en onderwarmte. Maak intussen de vinaigrette. Meng de wijnazijn met het geperste 1/2 teentje knoflook en de kruiden. Roer er de olijfolie bij. Haal de aubergines uit de oven als het vruchtvlees zacht is, na ongeveer 25 minuten. Verwijder de schil, steelaanzet en pitjes van paprika en aubergine en snij ze in blokjes. Meng met de gare en uitgelekte linzen en overgiet met de vinaigrette. Bestrooi eventueel met wat extra peper. Deze salade is op zijn best als u hem lauw of op kamertemperatuur serveert.
Ingrediënten
- ¾ aubergine
- 1 paprika (rood of geel)
- 50 g linzen uit blik
- 1 ½ eetlepel olijfolie (extra vierge)
- 2 eetlepel wijnazijn (rood)
- ½ teentje knoflook
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- zout en versgemalen zwarte peper