Skip to main content

Salade van peultjes, courgette en tonijn

Bereidingswijze

Maak de peultjes schoon. Snijd de ongeschilde courgette in dunne plakjes. Neem de tonijn uit blik, laat uitlekken en maak fijn met een vork. Breng water aan de kook en kook de peultjes daarin in ongeveer 3 minuten beetgaar. Giet ze af. Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken en afkoelen. Leg langs de randen van de borden de plakjes courgette. Leg in het midden van de borden een bergje sla. Verdeel hier de dressing over. Verdeel de peultjes over het bord.. Schep de tonijn op de salade. Besprenkel met citroensap en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Vinaigrette
Meng de azijn met de mosterd in een kopje en klop de olijfolie er doorheen, goed roeren. Roer de peterselie, munt, sjalotje, knoflook en oregano er goed doorheen en voeg zout en peper naar smaak toe.

Ingrediënten

  • 75 gram gemengde sla
  • 50 gram peultjes
  • ¼ kleine courgette
  • 125 gram tonijn uit blik (oliebasis)
  • ¾ eetlepel olijfolie, extra vierge
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel verse gehakte peterselie
  • 1 theelepel (gezeefde) citroensap
  • 3 eetlepels vers gehakte munt
  • 1 fijngesnipperd sjalotje
  • ¼ geperst teentje knoflook
  • ¼ theelepel gedroogde oregano
  • zout en versgemalen zwarte peper