Asperges met zalmfilet
Bereidingswijze
Snij de houtachtige uiteinden 2 à 3 cm aan de onderkant van de asperges weg. Schil de asperges dun van onder het kopje naar beneden. Leg de asperges in een pan, met de koppen in dezelfde richting. Kook de asperges met een snufje zout in 15 à 25 minuten op een gematigd vuur gaar. Je moet er in kunnen prikken en dan moeten ze zacht zijn maar ook nog wat weerstand bieden. Daarna voorzichtig uitnemen en op een theedoek laten uitlekken. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken. Verhit de boter tot heet in een koekenpan en bak de stukken zalmfilet in 6-8 minuten aan bruin en gaar. Bak de zalm niet te lang want dan wordt hij droog. Bestrooi de zalm met zout en peper naar smaak. Kook de krieltjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng de peterselie met bieslook door de aardappeltjes. Bereid de aspergesaus volgende de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel de asperges, krieltjes en de zalmfilet over het bord. Schep 1 eetlepel aspergesaus over de asperges.
Ingrediënten
- 250 gram kg asperges
- halve citroen
- 1 ½ eetlepel vloeibare boter
- 125 gram zalmfilet
- 50 gram krieltjes
- ½ eetlepel fijngehakte peterselie
- ½ eetlepel verse bieslook
- 1 zakje kant-en-klare aspergesaus (bv Knorr)