Kalkoensalade
Bereidingswijze
Snijd de kalkoenschnitzels schuin in reepjes en bestrooi met zout en peper. Knip
de bieslook in ringetjes. Pel de mandarijn en knijp het sap uit. Gebruik een zeef
en vang het sap op. Roer de kerrie, het citroensap, de stukjes gember en
mandarijnensap door elkaar. Verdeel de schone sla over een diep bord. Verhitde
olie in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes omscheppend rondom bruin en
knapperig. Schep uit de pan en houd warm. Warm de mandarijntjes met de
kerriedressing door het achtergebleven olie in de koekenpan. Schep de kalkoen
over de sla. Verdeel de mandarijntjes met de dressing erover. Bestrooi met de
bieslook.
Ingrediënten
- 150 gram kalkoenschnitzel (ongepaneerd)
- ½ eetlepel olijf olie, extra vierge.
- ½ bosje bieslook
- ½ mandarijn
- 1 theelepel kerrie
- zout en versgemalen peper
- sap van ¼ citroen
- ½ cm gemberwortel
- 75 gram gemengde sla